Пам’ятка для батьків

ПРИВАТНИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОІ ОСВІТИ «ЦЕНТР РОЗВИТКУ ДИТИНИ «ПІЗНАЙКИ-РОЗВИВАЙКИ»

У нашому закладі встановлені певні правила, щоб зробити перебування дітей (та супроводжуючих) максимально комфортним.
Підписання договору про прийом дитини означає, що ви згодні з нашими правилами і готові
їх виконувати.

 

  1. Наш Центр працює з понеділка по п’ятницю з 750 до 1900. Вихідні дні: субота, неділя та святкові дні, встановлені законодавством України.
  2. Якщо ви з якихось причин не приводите дитину до садочку обов’язково попередьте про відсутність дитини  напередодні або до 7:00 того ж дня і вкажіть причину. В противному випадку вам доведеться оплатити сніданок дитини.
  3. Батьки чи їх довірені особи повинні приводити і забирати дітей згідно режиму навчального закладу.
  4. З моменту передачі дитини батькам, довіреним особам, наш Центр не несе відповідальність за життя та здоров’я дитини.
  5. У випадку систематичного невідвідування дитиною занять, передбачених розкладом, садочок знімає з себе відповідальність за якість її підготовки.
  6. Батьки повинні приводити до Закладу здорову дитину.
  7. Дитина, при відвідуванні садочку повинна бути в охайному вигляді: чисто вимита і причесана; у чистому одязі і взутті відповідно по погоді, у зимню пору, одяг та взуття має бути водонепроникне; повинна мати змінне взуття з фіксованою п’яткою; повинна мати форму для занять за спортивними напрямками;
  8. На вулиці дитина має перебувати в одязі, який не заважає активному руху дитини, а також легко просушується.
  9. Перед прибуттям дитини до закладу перевірити і зав'язати шнурки, перевірити, щоб ніякі інші частини одягу (шарф, пояс, волосся і т.п.) не могли зачепитись за щось і призвести до небезпечних ситуацій.
  10. Адміністрація закладу не несе відповідальності за такі речі дітей, як: за мобільні телефони, гаманці, ювелірні прикраси, та інші коштовні речі.
  11. Працівники закладу не несуть відповідальності за іграшки, що принесені з дому. (Якщо дитина прийшла зі своєю іграшкою, вона залишає іграшку в шафі).
  12. Фото та відео зйомки в приміщеннях та на території Закладу без узгодження з адміністрацією заборонені.
  13. З навчального закладу дитину повинні забирати батьки або їх довірені особи при наявності письмової згоди батьків.
  14. Батьки, їх довірені особи, діти та інші відвідувачі повинні неухильно виконувати всі прохання персоналу під час перебування у приміщеннях та на території садочку.
  15. Батьки повинні повідомити адміністрацію закладу в письмовій формі у Анкеті про наявність у дитини особливостей організму (алергії), що вимагають особливого поводження.
  16. Якщо під час ранкового прийому у Закладі у дитини виявлено ознаки хвороби (сип,  загноєння очей, і т.п.), нездужання (хворе горло, нежить, слинотеча та інше), тілесні ушкодження ( синці, гулі тощо) – дитина не допускається до закладу, а батькам рекомендують звернутися з дитиною за до медичного закладу.
  17. Щоб уникнути можливих випадків травматизму, батькам та їх довіреним особам, слід звільняти кишені одягу їх дітей від будь-яких твердих та гострих, вогненебезпечних та токсичних, колючих та ріжучих речей, а також інших небезпечних для життя і здоров'я предметів.
  18. Заборонено одягати на дітей прикраси, ланцюжки, оскільки все це може загрожувати життю і здоров’ю дітей під час перебування в закладі.
  19. З метою попередження харчових отруєнь та алергічних реакцій у дітей, не дозволяється приносити продукти харчування та напої.
  20. Приносити лікувальні засоби в заклад забороняється.
  21. Просимо батьків (довірених осіб) забирати дітей додому не пізніше 19:00. За перебування дитини у садочку після 19:00 години (не залежно від причини) Батьки зобов’язані компенсувати Виконавцю плату за роботу педагогічного працівника понад встановлену тривалість робочого дня з розрахунку 100 грн. за час затримки від 5 до 60 хвилин, та так за кожну наступну годину.

 

Одяг для дитячого садку

  • Зручний натуральний одяг на прогулянку згідно сезону. У садку малюк вчитиметься самостійності, тому весь одяг повинен легко зніматися і одягатися.
  • Змінний комплект «нижнього»  одягу (літом – футболка,трусики, шорти,  восени та взимку – гольф, трусики  та колготи). Дитина може спітніти після сну або прогулянки, облитися або забруднитися під час обіду, тому необхідно мати в шафці змінний одяг на такий випадок.
  • Форма на фізкультуру для дівчаток. Для хлопчиків підійде їхній щоденний одяг, якщо він котоновий та являє собою  шорти (котонові штанці) та футболочку.
  • Піжама. На денний сон дітки переодягаються.
  • Головний убір згідно з погодою на прогулянку: влітку – це панамка, кепка, в холодну пору року – шапка.

Взуття для дитячого садка

  • Змінне взуття. Сандалі, босоніжки або тапочки повинні легко одягатися. Краще вибирати взуття на липучках або взагалі без застібок. Пам'ятаєте, взуття не повинне спадати при ходьбі.
  • На зарядку, гімнастику та різні дитячі свята потрібні чешки або носки з прорезиненими наліпками. 
  • Обов’язково  усі речі мають бути  підписані , щоб не було плутанини. Діти можуть випадково або навмисне переплутати одяг і взуття. На бірочках одягу краще написати чорним маркером ім'я та першу літеру прізвища, можна також приготувати, зробити на замовлення і пришити іменні ярлички-мітки з вишитим ім'ям. Врахуйте, що дітки читати не вміють, якщо ваш малюк плутається в своїх речах, тоді має сенс пришити на всі речі улюбленого казкового героя, наприклад, людину-павука, тачку або принцесу.

Додаткові речі

  • Для найменших може згодитися слинявчик, нагрудник, який одягатимуть під час обіду.
  • Дівчаткам в шафку необхідно покласти гребінець, гумки на волосся.
  • Підписаний пакет для брудної білизни, щоб туди складати всі забруднені за день речі.

З повагою, адміністрація.