Йога для мам

Група занять з йоги
Напрямок: Хатха-йога, Flow-йога, Fit-йога.

Групові та індивідуальні заняття!
Вікова аудиторія: дорослі – з 16 років, діти – з 8 років.
Тривалість заняття: 60 хвилин.
Час проведення занять буде визначено додатково.

Хатха-йога – це перший і основний щабель у практиці йоги доведення тіла за допомогою асан (фізичних вправ) та дихальних практик до гармонійного розвитку тіла, зміцнення всіх систем функціонування організму (нервової, серцево-судинної, гормональної, лімфатичної, опорно-рухового апарату).

1.Ця система, на відміну від стандартних спортивних тренувань, не викликає м’язових спазмів. З плином часу у практикуючих Хатха-Йогу підвищується тонус м’язів і укріплюються зв’язки, що, в свою чергу, сприятливо позначається на формуванні правильної постави.
2.Асани Хатха-Йоги допомагають повернути тілу колишню рухливість, розвинути гнучкість і сприятливо позначаються на зміцненні м’язів торса. За допомогою Хатха-Йоги можна позбутися від хронічних больових відчуттів в різних частинах спини.
3. При виконанні асан ви фактично робите своїм внутрішнім органам масаж. В результаті ви отримуєте здорове травлення і безперебійну роботу печінки і нирок (життєво важливих органів, призначених у тому числі для очищення і фільтрації крові від токсинів і шлаків).
4. Хатха-Йога допомагає попередити розвиток хвороб серцево-судинної системи. Вона є гарантом стабільної роботи всіх систем організму і його органів, оскільки сприяє поліпшенню крово і лімфообігу. Йога позитивно впливає на функціонування серця (вона нормалізує серцевий ритм і в цілому зміцнює роботу серця), сприяє зниженню артеріального тиску.
5. Коли ви навчитеся слухати своє внутрішнє «я», вам буде простіше зрозуміти, які продукти харчування сприятливо впливають на вас, зміцнюють організм, а які, навпаки, надають руйнівну дію.
6. Йога сприяє поліпшенню пам’яті, розвиває розумові здібності, стимулює діяльність головного мозку, допомагає встановити баланс в роботі двох півкуль.

7. Стреси, які нам доводиться випробовувати кожен день, а вже тим паче психологічні травми не проходять безслідно для нашого тіла, вони залишають на ньому свій відбиток. Виконуючи вправи з курсу Хатха-Йоги, ви навчитеся стежити за власними емоціями, станете менш дратівливими й запальними, зможете зберігати спокій у будь-якій ситуації.
8. Хатха-Йога сприятливо впливає на сон.

Реалії нашого повсякденного життя внесли свої корективи щодо розвитку сучасних напрямків йоги: ми більше сидимо або стоїмо та менше рухаємось, не завжди вчасно та правильно харчуємось, мало відпочиваємо.

Тому в своїх практиках я поєдную не тільки статичні та балансові вправи з класичної Хатха-йоги, а й динамічні та силові для зміцнення м`язів та підвищення витривалості організму, але все одно основний акцент – це здоров`я хребта.

Заняття з Дитячої йоги відрізняються від дорослої – це вправи не такі витривалі та проводяться в ігровій формі, направлені на покращення постави, гнучкості та балансу.